Jan 24, 2018, 8:54 PM

Защо летят 

  Poetry
731 3 1

Защо летят?

(на всички летци)

Защо ли искат да летят,

нагоре нейде, в небесата,

със птиците да се редят

и търсят свят на чудесата.

 

Та инак те са земни хора,

но тях натам ги все влече,

да бъдат горе във простора,

това мечтаят от дете.

 

И имат благородна цел,

да стигнат там, до висините,

да  минат и през тоз предел,

за да трасират бъднините.

 

Защо ли искат да  летят,

нали са  като всички хора       

и могат „долу” да стоят,            

но не, зове ги тях просторът.

 

Защо ли искат да  летят,

сложно е да се реши,

дали защото не грешат,              

или защото са... летци!              

 

2013г. SRG

© Стойко Георгиев All rights reserved.

 

На всички летци

Произведението е включено в:
  324 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??