5 окт. 2008 г., 19:40

Защо небето е толкова празно? 

  Поэзия
513 0 5
(дует с Димитър "Булдозера" Христов)

Защо небето е толкова празно?
Къде изчезнаха нашите звезди?
Взирам се нагоре все напразно,
но от тях още няма даже следи.
Нима след този край на любовта
идва и тъжният край на света?

Защо небето е толкова празно?
Тъжния финал на емоциите наши,
сега разчистваш ни безобразно,
бури небесни, толкова страшни
и изгонени облаци бягат сега.
Отвява ги вятърът на любовта...

Защо небето е толкова празно?
Защо ли пак си мисля за тебе?
Мисля си как страдам  безгласно,
гледайки до безспир това небе.
Даваше то на сърцето ми крила,
а сега там няма нито една звезда.

Защо небето е толкова празно?
Нима не изпитвахме обич, а дъжд?
Или нямаше нищо толкова страстно,
сякаш бях вода, а ти искаше мъж?
Един, който да е покрив над тебе,
този, който да не зависи от време.

Помниш ли ти още нашите нощи,
тези, които преснимаха нашите дни?
Тръпнеш ли при спомена за срещи
и за времето, което небето промени?
Днес аз отново в небето се вглеждам,
за тези неща горе, които ми липсват...

© Христо Андонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??