Заслужено признание
(тост, посветен на баща ми за
60-годишния му юбилей)
По повод трапеза отново събра ни,
„За многое лето” ведно да запеем,
ракия и вино сипи ни в стакани,
за твоето здраве гърла да полеем!
Да пием за мъдрите бъдни години,
за яркия пламък в мечтите ти живи,
за цялата обич, с която дари ни,
с която и днес ти ни правиш щастливи!
Да пием за верния, вечен приятел,
Човекът, живял и живеещ идейно,
Човекът-услуга и щедрост, създател
на топло, уютно огнище семейно!
Да пием, за твоята блага усмивка,
за туй, че макар и с лице белобрадо,
след тези шейсет ти не търсиш почивка,
защото остана сърцето ти младо!
© Марин Цанков Все права защищены