23 февр. 2022 г., 23:33

Завидник 

  Поэзия
232 0 2

 

Живота ми със бурени

опита да засееш...

Обгърнах ги с любов,

и те във сладък, нежен цвят

душата ми обвиха...

Опита после с лед,

душата ми да смръзнеш...

Обвих го с топлина,

а той, във топъл ручей

се превърна и с топлота,

премръзналата ми душа

пое да топли и да съживява...

Опита много пъти...

духа ми да убиеш!

Да го сломиш, да го затриеш!

Ала духа ми , жилав се оказа...

От котка, деветте живота подарени

взел ...за добротата,

що във нужда, някога оказал...

Духа ми, сто живота даже и да има...

от тук нататък, с твоя,

няма да се срещне!

Че аз, поемам в светлите пътеки,

а ти във тъмните... потъваш бавно!

02/22/2022

Valentina Mitova

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??