Завръщане
Връщам се в родната ми къща!
В която детството отмина,
в съзнанието като спомен ми се връща
красотата на пъстрата с цветя градина.
Връщам се в родния ми дом!
В който носеше се детски смях,
напуснах го, не казах сбогом,
от тогава да се върна не посмях.
Връщам се в родната ми къща!
Завърнах се след толкова години,
студът посреща ме и ме обгръща,
следи оставя по лицето като драскотини.
Връщам се в родната ми къща!
Да получа прошка, извинение да поднеса,
но с празнота животът ми отвръща,
оставя ме вината си да понеса.
Връщам се в родната ми къща!
Но няма никой в двора запустял,
мрачната картина ми напомня и ме сеща,
че днес, макар пристъпил прага, аз съм закъснял!
© fervor Все права защищены
Поздрав за прекрасния стих,навяващ носталгия и тъга!