Jan 29, 2012, 4:50 PM

Завръщане 

  Poetry » Other
717 0 4

Завръщане

 

 

 

Връщам се  в  родната ми къща!

В  която детството отмина,

в съзнанието  като спомен ми се  връща

красотата на пъстрата с цветя градина.

 

Връщам се в  родния ми дом!

В който носеше се детски смях,

напуснах го,  не казах  сбогом,

от тогава да се върна не посмях.

 

 Връщам се   в   родната ми къща!

Завърнах се след толкова години,

студът посреща ме и  ме обгръща,

следи оставя  по лицето  като драскотини.

 

Връщам се  в родната ми къща!

Да  получа  прошка,  извинение да поднеса,

но с празнота животът ми  отвръща,  

оставя  ме  вината си да понеса.

 

Връщам се  в  родната ми къща!

Но няма никой в двора запустял,

мрачната картина ми напомня и ме сеща,

че днес, макар пристъпил прага, аз съм закъснял!

 

© fervor All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не тъгувай мила рано или късно всички напускаме родния си дом.Така е отредено да живеем живота далеч от дома с ново семейство.И не забравяй,че родния дом винаги ще те чака и ще бъде отворен за теб.

    Поздрав за прекрасния стих,навяващ носталгия и тъга!
  • Темата за завръщането е вечна , както и за покаянието.Поздрав за стиха!
  • Прочетох много тъга и вина по миналото!Поздрав за хубавото стихотворение!
  • !!!...
Random works
: ??:??