13 янв. 2018 г., 21:59

Завръщане 

  Поэзия » Свободный стих
352 1 1

 

                       Щастливи са миротворците,

                       защото ще бъдат наречени синове на Бога.

                                                 Евангелие, Матей 5:9

 

На всяка стъпка са

и доброто, и злото,

и омразата, и обичта.

Всеки ден по въже крача,

духне ли полъх коварен,

ще ме погълне ли  бездна?

 

Дай  ми, Господи, силата

да простя  обида човешка!

С взор лъчезарен  дари ме,

в поглед  зъл да стопя гнева.

Дай ми, боже, уши милостиви,

с броня от слово незлобливо  

да пресрещам  дума – стрела.

Води ме до края на дните ми!       

Душата своя да опазя бистра,

с Теб да се слея – капчица  лъчиста.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Това е дарба ли, изкуство ли, умение.... И аз не знам. Да приемаш човешката злоба, за я пречистваш в себе си и да я трансформираш в любов, която да връщаш на хората.Мен много ме боли от непредизвикани злоба, провокации... Не връщам зло, но малко по малко умирам.
Предложения
: ??:??