Щастливи са миротворците,
защото ще бъдат наречени синове на Бога.
Евангелие, Матей 5:9
На всяка стъпка са
и доброто, и злото,
и омразата, и обичта.
Всеки ден по въже крача,
духне ли полъх коварен,
ще ме погълне ли бездна?
Дай ми, Господи, силата
да простя обида човешка!
С взор лъчезарен дари ме,
в поглед зъл да стопя гнева.
Дай ми, боже, уши милостиви,
с броня от слово незлобливо
да пресрещам дума – стрела.
Води ме до края на дните ми!
Душата своя да опазя бистра,
с Теб да се слея – капчица лъчиста.
Самадхи
© Гюлсер Мазлум Всички права запазени