11 июн. 2019 г., 20:28

Завръщане 

  Поэзия
191 1 2

Царевград намигна смело и в междата се стопи,
сто гори любов изплели, а студентите – мечти.
Всеки тук се бори тихо и отива си в нощта...
Тъй човешко е да искаш да целуваш по уста!

 

Аз оставям дните топли, заминавам си оттук,
и заравям гръмки вопли на поета самоук...
Много мога да говоря и да пея до зори:
за душевните тегоби след човешките игри!

 

Светлините ме изпиват, куп звездици от любов...
Ти си толкова красива – лъч на моста Стамболов!
Двама греем и се смеем като слънчеви деца...
Сигурно ще остареем – влюбени в света слънцà.

 

Вечен няма как да стана... Ще обичам тук и там! 
Съществува ли забрана нежна ласка да ти дам?
Аз отлитам и наесен ще споделяме мечти –
че животът, блага песен, те обича – запомнѝ!
 

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??