7 янв. 2019 г., 09:36

Завръщане в детството 

  Поэзия » Свободный стих
553 2 3

 

Като Луната си самотен тази вечер?!

Далече са звездите - сестрите нейни. 

Не зная дали е наполовина или цяла.

Навън е облачно, мъгливо и студено,

ала при мен е светло, топло и уютно.

Ела!

Премръзнал си!

Сгуши се в мене!

Ще те завия, мило,

със завивка от честта си.

Лека, пухкава и мека е тя.

Колко са премръзнали пръстите ти!

Искаш ли чай? С колко лъжици мед?

Само с една? Ухае на нещо познато!

На лайка, босилек, на мента и липа!

Детството мое дъхът ти припомня ми.

 

Самадхи

© Гюлсер Мазлум Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??