10 янв. 2012 г., 19:26

Здрач 

  Поэзия » Пейзажная
524 0 6

 

 

                                                      ЗДРАЧ

 

                                    Дошъл преди нощта,

                                                  като случаен минувач.

                                     Далеч от утрото,

                                                   прогонен от деня -

                                      вечерен гост

                                                    е този синкав здрач.

                                      Очаква той

                                              прегръдката на тъмнината,

                                      като любов,

                                                  която си отива -

                                       неразбрана, но красива.

                                                  С тъгата тиха

                                         идва синевата,

                                                   когато вечерта прощава се

                                         с всичко земно на Земята.

                                                    А някой, влюбен тайно

                                          и от себе си дори,

                                                      останал е при своята си

                                           песен недопята

                                                        или при едни очи...

                                            В онзи син,

                                                        единствен здрач,

                                             пак скрит зад старите

                                                        дървета и стени.

                                              Зимна синева,

                                                         затворена в рамката

                                              на белотата.

                                               Изповед на спомена

                                                        пред самотата.

 

                                                 Wali (Виолета Томова)

 

 

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??