2 сент. 2011 г., 23:07

Здравей, Единако! 

  Поэзия
511 0 6

 

 

Здравей, Единако!

 

Като хлапе надничаш зад вратата.

А си голямо момче.

Във косите ти - слънце и вятър.

Във очите - усмивка

и тръпка,

и искане.

Как разиграваш театър...

Могат да ти завидят и големите майстори.

Влез и седни. Не говоря нахалост.

А и ти не ми сваляй звездите.

Нека светят отгоре.

Стига ми смехът във очите ти

как на мен ми говори.

Нека утрото спира в твоя следобед.

Ти във свойта квартира

още пазиш моите спомени.

Ще почакам. Аз мога.

Яхвай коня и дишай.

Крия те във картини

с цветове и двустишия...

 

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??