30 апр. 2014 г., 21:08

Земята се гневи 

  Поэзия
298 0 2

ЗЕМЯТА СЕ ГНЕВИ

 

Земята движи се със скорост - луда.

Задъхва  се. Понякога  -  ръмжи.

Втриса  я, когато  заболява.

Яростно - Земята  се  гневи.

 

Сълзите-океани  бурно  се  надигат.

Бунтува  се. Въздухът не ù достига...

Пагубно  замисля  да  си  отмъсти...

Поиска  ли - за  миг  от  светлината

може... и  да  ни  изпепели.

 

Чувствам как светът се разтреперва.

Аз  не съм  поредния  заспал.

Шеметно крещя! Изисквам. Събудете се!

Светът  със  вас  да  бъде  -  цял!

 

Земята  гневно  -  всички  ни  върти.

Забързана е - с ярост ледовете си топи.

С  нея  иска  да  сме  честни  и  добри,

както  всяка  майка  заслужава.

 

Земята с нас тогава ще се примири.

Аз този  миг  дано  дочакам.

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??