ЗЕМЯТА СЕ ГНЕВИ
Земята движи се със скорост - луда.
Задъхва се. Понякога - ръмжи.
Втриса я, когато заболява.
Яростно - Земята се гневи.
Сълзите-океани бурно се надигат.
Бунтува се. Въздухът не ù достига...
Пагубно замисля да си отмъсти...
Поиска ли - за миг от светлината
може... и да ни изпепели.
Чувствам как светът се разтреперва.
Аз не съм поредния заспал.
Шеметно крещя! Изисквам. Събудете се!
Светът със вас да бъде - цял!
Земята гневно - всички ни върти.
Забързана е - с ярост ледовете си топи.
С нея иска да сме честни и добри,
както всяка майка заслужава.
Земята с нас тогава ще се примири.
Аз този миг дано дочакам.
© Крисимира Найденова All rights reserved.