8 сент. 2019 г., 13:29

Зеници в пламъци 

  Поэзия » Белые стихи, Другая
678 0 0

Все още пáри, по кожата трепти,
вибрира слънчевият лъч последен.
Заспива леко закъснял и с него
въздъхва лятото, и с меланхолия изчезва.

 

На плажните чадъри се затварят
крилата сенчести, притихват уморени.
Самотни стъпки в пясъка остават,
от вятъра подгонени изчезват в спомен.

 

И само пяната на морската вълнá
прегръща се с брега, замрял внезапно.
Нашепва обещания за грях.
Отдръпва се, за да го погълне после жадно.

 

С ухание на водорасли, с вкус на сол
целувам бавно този миг последен.
Зеници в пламъци под клепките трептят
с искрите летни, превърнали се в есен.

 

 

2013

© Надежда Тошкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??