Снегът е
легнал, като бяла птица
и селото
го преспите затрупват.
А вятър
свири пак на тънка жица
и вихрите
пред портите потропват.
Отгоре сивото небе се спуска
и ниско пада неговият свод.
Един комин нагоре дим изпуска
и дава знак, че има тук живот.
© Никола Апостолов Все права защищены