19 дек. 2015 г., 19:48

Зимата е тръгнала на път 

  Поэзия
629 0 2



Зимата е тръгнала на път

 

Зимата е тръгнала на път.
Бързо със шейна се приближава.
Голи, грозни клони че стърчат
пътем гледа и се възмущава.


Носи облаци от пухкав сняг.
Одеяла мята по полята.
Трупа преспички на всеки праг
и човеци прави за децата.

 

Почват празници един след друг
и в един от тях и Бог се ражда.
-Колко хубаво е, бяло тук! -
казва и в земята се преражда.

 

Че преди да умъртви със дъх
всяка жива пъпка на листата,
Зимата си тръгва пак по път..,
а снежинките заместват ги... 
цветята!

ДТ©



 

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря! Весели празници и Щастлива Нова Година!
  • "всяка жива пъпка на листата,
    Зимата си тръгва пак по път..,
    а снежинките заместват ги...
    цветята!"

    Красиво!!!
Предложения
: ??:??