16 дек. 2021 г., 17:38

Зимна приспивна приказка 

  Поэзия
596 2 15

Спи детенце под юргана,

приказка ще ти подхвана.

Сладка приказка едничка,

съчиних си я самичка.

Тихо в зимната горичка

празник имаше за всички.

Ежко носи круши сладки,

Зайо моркови извади,

лешници от Рунтавелка,

Бухльо с ябълки в котелка,

Лиса с Вълчо се подписват,

че месце не помирисват,

Лиса със спанак на супа,

Вълчо шипки с дренки трупа,

мед възсладък от Мецана,

празникът се сам подхвана.

Хайде бързо на софрата

с вкусотиите залята,

после дружно на хорцето,

весело е под небето.

Хайде затвори очички,

вече ги познаваш всички.

Сънчо ще ти ги намери,

щом над теб криле разпери.

Спи щастливо, спи си сладко,

бядт над тебе мама с татко.

© Милена Френкева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Зимни приказки за лека нощ »

9 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??