22 апр. 2007 г., 23:25

Зимно 

  Поэзия
631 0 2
 

З и м н о


СПИ ВЪВ МЕНЕ СНЕГЪТ -

Топъл сън го разяжда.

Разранена от жажда  

Хрипка сухо гръдта.


Светла нощ е дошла,

Светла нощ, там, навън,

На гигантски крила,

По-целебна от сън

Грее бистра вода -

Светла нощ е дошла!


Хрипка сухо гръдта,

Наранена от жажда:

Спи във мене снегът -

Топъл сън го разяжда...

© Забраван Забраванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??