22.04.2007 г., 23:25 ч.

Зимно 

  Поезия
632 0 2
 

З и м н о


СПИ ВЪВ МЕНЕ СНЕГЪТ -

Топъл сън го разяжда.

Разранена от жажда  

Хрипка сухо гръдта.


Светла нощ е дошла,

Светла нощ, там, навън,

На гигантски крила,

По-целебна от сън

Грее бистра вода -

Светла нощ е дошла!


Хрипка сухо гръдта,

Наранена от жажда:

Спи във мене снегът -

Топъл сън го разяжда...

© Забраван Забраванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??