26 дек. 2014 г., 17:09

Златна сватба - пожелание 

  Поэзия » Другая
1094 0 0

Какво си ти за мен? 

Какво съм аз за теб?
Какво сме с тебе двама
вече половин век?
Погледни ме в очите и кажи 
виждаш ли онова пламъче,
което грееше на младини,
онова същото, дето времето победи,
дето тЕ в радост и мъка с топлина озари,
виждаш ли го, просто ми кажи...
 
Хвани ръката ми и я стисни,
твоята опора през трудните дни,
вземи я във теб, към сърце я прикрепи,
и знай, че съм с теб завинаги!
50 години съвместен живот,
две души градят, 
а помогна им Бог.
Дълъг период за клетите им тела,
обвързаха се млади, а виж ги сега!
Гърбът се наведе, погледът посивя,
кожата се сбръчка, а слухът намаля!
Но бяха те двама през всички лета,
и прескочиха всяка яма, и са тук сега,
упорити и мъдри със смирени лица,
давайки важен урок
на своите деца!
 
Поклон пред вас, мили старци!
Поклон пред вашите святи мераци!
Вие сте пример за млади и стари,
за всички, които животът неизбежно ще попари.
Бъдете здрави и гледайте напред!
Не всеки има вашият успех.
Единство и взаимност преплитат се така,
че от тях се ражда истина за любовта.
Бъдете сила, бъдете любов!
Бъдете обич и бъдете благослов!
Ние сме с вас каквото и да става,
и нека златната ви сватба мъдрост дарява.

© Миро Милев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??