Има (в "Стълкновения")
един зъл поет.
Боже - да бе талантлив,
колкото проклет!
Нито дарба, ни морал
в другите не вижда!
Всекиго ще нагруби
и ще го обижда!
И оценките му все:
"Двойка!", "Единица!",
"Двойката ти е от мен!",
"Минус единица!"
КАзах му:
- Добър поет си,
имаш и акъл!
Но защо си толкоз груб
и си толкоз зъл?!
- Ако бях добър поет,
щях ли тъй да правя?
Ала нямам начин друг
как да се прославя!
© Ангел Чортов Все права защищены