16 июн. 2009 г., 11:54

Зодия "Близнаци" 

  Поэзия
639 0 3

Не съм "Близнак", но ги разбирам.

Все заедно са за ръка,

но разбирателство не намират

двамата в една душа.

 

Единият - спокоен и разумен,

логик, уравновесен и зрял,

а другият - творец безумен,

комар с живота заиграл.

 

Хармония ли - та това е чудо!

И никой не отстъпва днес;

артистът често влюбен лудо,

игрите на разумния са с интерес.

 

Спорят и карат се в живота

и дърпат се в обща рама,

но как ще теглеха хомота,

ако близнаците са още двама?!

 

 

 

 

 

© Nina Toshich Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми! Направо се познах...6
  • Съдържа и философски подтекст.
    Поздрави!
  • Бялото и черното, доброто и злото, движението и покоя - светът е изтъкан от двойнственост около нас. Интересна тема си засегнала. Поздрав!
Предложения
: ??:??