Не съм "Близнак", но ги разбирам.
Все заедно са за ръка,
но разбирателство не намират
двамата в една душа.
Единият - спокоен и разумен,
логик, уравновесен и зрял,
а другият - творец безумен,
комар с живота заиграл.
Хармония ли - та това е чудо!
И никой не отстъпва днес;
артистът често влюбен лудо,
игрите на разумния са с интерес.
Спорят и карат се в живота
и дърпат се в обща рама,
но как ще теглеха хомота,
ако близнаците са още двама?!
© Nina Toshich All rights reserved.