21 окт. 2019 г., 12:10

Зограф... 2 

  Поэзия » Другая
470 0 1

 

Зограф... 2

 

В букаците забутан

столетен манастир

от Времето порутен

посреща ме със мир...

 

С олющени икони:

тук непознат Зограф

по собствени канони

рисувал с нова сплав...

 

А Своето си време

той изпреварил бил

и Бъдното да вземе

дори се тук стремил!...

 

Живота вкарал в Храма

(би станало скандал!),

но дръзката измама –

сам Господ не разбрал...

 

... И с еретична мисъл

Зографа продължил:

и майка си изписал,

а Девата изтрил...

 

А без мисли много –

импулсно, в дързък стил:

и Образът на Бога

със своя подменил!...

 

... От Времето отвлечен

на атеизма в плен:

почувствах, че съм вечен –

за Вярата спасен...

 

20.10.2019.

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??