16 февр. 2007 г., 15:19

Звезда 

  Поэзия
614 0 2
На небето изгрява звезда!
Теб те няма!
А убийствената тишина ме изгаря
отвътре! Живей за мига!
Но в мига - да, сега - аз не
искам друго, освен да заспя.

Да сънувам железните длани
на вятъра,
как ме галят, а не зашлевяват
шамар,
да заспя над бодливи, разцъфнали
кактуси,
а не рози червени от скръб и печал.

Понякога искам да бъда линейка,
да видя аз другите също как
страдат...
Често мечтая да седна на пейка, 
да гледам с охота как срива
се сграда...

Но нещо във мен, без крака и ръце
приковава ме!
Всеки миг тебе зове!(Бий сърце!)
И не дава ми
края да виждам на таз тишина,
даже да искам! Блести светлина-
на небето изгрява звезда!

А теб те няма...



































© Велина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??