Подари ми падаща звезда!
Всяка вечер гледам към небето
и си мисля за безброй неща,
разпилени или пък отнети.
Подари ми падаща звезда!
В нейната сълза ще се огледам,
после ще танцуваме така,
сякаш и за двете е последно.
Подари ми падаща звезда!
В моя път тя ярко ще ми свети
и ще ме изпрати без вина,
сгушена красиво пак в куплети.
Подари ми падаща звезда!
Време е за прошка и молитва.
Нищо, че сред дивна тишина
кротко в мен притихва чучулига.
Подари ми падаща звезда!
В стъпките ѝ бързо ще изтичам
като песен, зов или мечта...
И жена, която си обичал.
© Спаска Попова Все права защищены