26.02.2020 г., 14:12 ч.

Звезда 

  Поезия » Любовна
269 0 0

Подари ми падаща звезда!

Всяка вечер гледам към небето

и си мисля за безброй неща,

разпилени или пък отнети.

Подари ми падаща звезда!

В нейната сълза ще се огледам,

после ще танцуваме така,

сякаш и за двете е последно.

Подари ми падаща звезда!

В моя път тя ярко ще ми свети

и ще ме изпрати без вина,

сгушена красиво пак в куплети.

Подари ми падаща звезда!

Време е за прошка и молитва.

Нищо, че сред дивна тишина

кротко в мен притихва чучулига.

Подари ми падаща звезда!

В стъпките ѝ бързо ще изтичам

като песен, зов или мечта...

И жена, която си обичал.

 

© Спаска Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??