Светът дъха е притаил сега,
очаква в близки часове
да се роди на Обичта Звезда,
най- ярката от всички Богове.
Звезда, огрей подобно на сияния,
дълбоко кътчетата на сърцето,
сбъдни на всички тайните желания
и не забравяй ги, кат цяло свето!
С лъчите си на радост докосни децата,
помилвай с почит старческите длани,
на болните им помогни със сила свята
и докосни на влюбени сърцата сляни.
Разкъсай с Обич всякакви окови,
блесни за истината във живота,
че празни са душите ù безслови,
без любов към всички, нямат квота.
Неуки са и във заблуда вечна,
все бъркат този ден с любовен чар,
отмий с водата свята, чиста, речна
в сърцата злобата и обич дай им в дар.
Звезда, за себе си нищо не искам,
сърцето ми бляска, в радост изгрява,
че в чест се къпя и в правдата плискам,
в пет милонна, човечна държава.
© Лидия Сиркавара Все права защищены