17 июл. 2023 г., 06:44

Звезден прах 

  Поэзия » Любовная
216 3 2

 

Ще сънуваш дълго

Как си ме обичал

Как във стъпките ми тихо,

като котка си пристъпвал

Как уханието след мене

жадно си преглъщал

Как протягал си ръка,

да ме достигнеш в мрака

Как желаел си в дъжда

да ме изсушиш с дъха си

Ще сънуваш дълго...

допира на пръстите ми нежен

Устните ми ,

със дъха на прясна ягода...

Кожата-коприна...

и косите ми ...горещо лято...

Ще сънуваш дълго...

Много дълго...

Как изгарял си в ноща

от желанието

да ме имаш...

Как си имал други,

но си виждал мене

Ще сънуваш

и ще ме мечтаеш...

Но...ще съм далече

Толкова далече...

Пътищата ни

не ще се срещнат вече

Думите ти

Счупиха магията

На две,

за миг я разделиха...

И Вселената

частичките пое...

Погрижи се...

Никога отново

Да не са в едно

Ще остане само спомен

Само сън...

Докато накрая

Всичко избледнее...

Докато накрая...

Ти и Аз...

Сме само звезден прах...

Valentina Mitova

15/07/2023

© Valentina Mitova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??