11 дек. 2009 г., 23:40

Звезден прах 

  Поэзия » Философская
863 0 12

Животът ли? Снежинка... Стопява се в безкрая.
Слънцата светят дълго. Изгасват някой ден.
В пулсираща Вселена... Напомням си да зная,
че нищо не изчезва. Звездите са във мен.

В безкрайни кръговрати се лутахме със тебе.
Душите ни със вятъра летяха неведнъж.
Живеехме във всичко. Трептящото ни "себе"
се вливаше в реките. И в пролетния дъжд...

И някак несъзнато припомних си нещата...
И вече не треперя... Достатъчно разбрах.
Безсмъртни сме, и стари... По-стари от Земята.
В сърцата ни са скрити частици звезден прах.

© Йордан Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??