Блестят вълничките в морето
и чайките над тях кръжат.
Не среща облаче в небето
самотно слънце този път.
Детенце мидички събира,
очаква щастие да му дадат.
Крещи от радост – няма мира,
на мама носи всеки път.
Детенце малко, не вярвай, мило,
че щастието е късмет и вещ.
Ще падаш много, ще страдаш силно
и най-накрая ще разбереш.
Сега дерзай, мечтай, сънувай –
така по малко ще растеш.
Вдигни очи в небето гледай
и звезден път ще избереш.
15.07.2018 година
© Светлан Тонев Все права защищены