16.07.2018 г., 18:37 ч.

Звезден път 

  Поезия » Философска
314 1 4

Блестят вълничките в морето

и чайките над тях кръжат.

Не среща облаче в небето

самотно слънце този път.

 

Детенце мидички събира,

очаква щастие да му дадат.

Крещи от радост – няма мира,

на мама носи всеки път.

 

Детенце малко, не вярвай, мило,

че щастието е късмет и вещ.

Ще падаш много, ще страдаш силно

и най-накрая ще разбереш.

 

Сега дерзай, мечтай, сънувай –

така по малко ще растеш.

Вдигни очи в небето гледай

и звезден път ще избереш.

 

15.07.2018 година

© Светлан Тонев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??