5 нояб. 2021 г., 06:49

Звезди 

  Поэзия
283 4 0

ЗВЕЗДИ

 

Високо горе поглеждам,

в очите ми греят звезди.

Всяка от тях нежно оглеждам

и си мисля, че била съм сред тях и преди.

 

Може би някога, в минал живот,

съм разпервала птичи криле?

Може би някога била съм пилот,

или може би била съм небе?

 

Но не... била съм звезда.

Хората на звездите много приличат.

И двете след себе си оставят следа,

ако светят силно и силно обичат.

 

И даже човекът да е само човек,

а звездите просто звезди,

на небето и земята пак ярко светят,

дори и когато са сами.

© Ивет Боянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??