Бих искала, да съм звездно момиче,
на "дама" със звездите да играя,
по облачета боса да притичвам,
Луната – с приказка да ме омайва: ...
...Че имало е някога, принц звезден,
през девет Космоса, та чак – в десети –
долетял на Дракон междузвезден,
любовен трепет в него, щом усетил –
чул за красотата на една девица,
прашецът звезден, му я пратил –
в миг влюбили се с нежната звездица,
засветили в една, по-ярка в мрака!
Валс звезден затанцували Вселени,
заредили се с любов звездите –
оттогава, всички са благословени –
на влюбени, са мост между душѝте!
© Pepi Petrova Все права защищены