30.06.2017 г., 11:42 ч.

Звездна приказка 

  Поезия
1405 8 29

Бих искала, да съм звездно момиче,

на "дама" със звездите да играя,

по облачета боса да притичвам,

Луната – с приказка да ме омайва: ...

 

...Че имало е някога, принц звезден,

през девет Космоса, та чак – в десети –

долетял на Дракон междузвезден,

любовен трепет в него, щом усетил –

 

чул за красотата на една девица, 

прашецът звезден, му я пратил – 

в миг влюбили се с нежната звездица,

засветили в една, по-ярка в мрака!

 

Валс звезден затанцували Вселени,

заредили се с любов звездите – 

оттогава, всички са благословени – 

на влюбени, са мост между душѝте!

 

 

© Pepi Petrova Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Поглед към звездите - мост към любовта »

2 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??