16 дек. 2008 г., 21:35

Кой е Алф 

  Проза » Рассказы
1916 0 15
2 мин за четене

© Веселина Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • Страх ме е да прочета разказа отново, защото знам за кого е писан. Искам да сте спокойни, майката на Ани не е нищожество, а много силна жена. В действителност не ставаше въпрос точно за Алф, но основната нишка на историята е уловена. И искам да попитам Рубин от къде да му прочете нещо хубаво след като и това го няма на лице? Развода не е причината за всичко, той е просто повода... липсата на любов, закрилящо силно крило и опора са наистина стресиращи за една жена, простете и ама и вие бихте поплакали... А Ани пише в откровения да, но предпочита да кисне айде не в "Планета", ама в Бакарди или Звезда...
 • ...а дали богаташките деца занаят кой е АЛФ...не мисля...сигурно го мислят за фолк певец...Истината е,че скромните хора израстват доста по-истински. Може би след някоя друга година Петя ще кисне в "планета", а Ани ще пише в "откровения"......
 • много тъжно...
  възхитена съм от написаното...истинско и силно въздействащо...
 • Болезнен е разказа ти. Успяла си да предадеш правдоподобно до сълзи чувствата и на детето и на майката. И темата не е никак в стила на латино-американските сериали. Желанието на едно дете да е облечено хубаво като другите и да гледа телевизия е естествено, а не "материална прищявка". Естествена е и силната болка на майката, че не може да му осигури тези елементарни неща. И това не значи, че тя няма да го възпита като стойностен човек, но въпреки това и съвсем естествено и майката, и детето преживяват своите болки.
  Поздравявам те за разказа, момиче.
 • Благодаря, приятели!
 • Прекрасно!И с позиция!!!
 • По принцип не чета разкази, но се замислих много след като прочетох този!
  И ми стана тъжно, сетих се за една случка докато преподавах на 2клас.Имаха за домашно да опишат своята майка.Почнаха едно по едно да четат.Тогава едно момиченце се разплака и ми каза:"Госпожо, аз не съм си написала домашното.Не помня своята майка".
  По-късно разбрах, че майка и е заминала за чужбина още докато тя е била бебе и не се е връщала оттогава.
  Не зная дали има връзка,може и да има, може и да няма,но ми загорча,както и сега!
  Пиши, ще те чета!
 • "1-б клас"... и просто иска розово палтенце и телевизор ...
  разказът е толкова истински ... и ако не друго ... защото за много неща замисля ... мен ме замисля колко ли пъти майка ми се е почувствала "нищожество" че не е могла да ми угоди дори на някоя ... прищявка ...
 • Това, че на вас ви се струва недействителен, не прави разказа по-малко искрен, а и на мен ми се вижда много близък с реалността...Реалността за някои звучи като измислица за други.
 • Сигурен съм,че си прекрасна и талантлива.А що се отнася до "правилното прочитане",то вероятно се налага да добавиш инструкции към разказа за "правилно" четене.Предполагам,че трябва да включва: сините очи и русите коси само са красиви,розовите палтенца са най-хубави,който не гледа сапунени сериали е недостоен,разводите са причина за...Не бих препоръчал този разказ на някого ,но съм уверен ,че можеш да пишеш при подходящо избрана тема.
 • Мерси. Мерси за съветите, Румен! Рубин, не мисля че си прочел правилно разказа. Определено смятам, че ценностната ми система не е "объркана"!!!
 • Мдаа,тотално объркана ценностна състема на младите.И какво ни внушава този разказ?Че майките ,които нямат пари за телевизор за нищожества?Че причината да бъде на този хал е развода и?Че родителската обич се заключава в това да се угоди за всяка материална прищявка?Не, мило момиче.Умната майка би и прочела нещо стойностно,би си поговорила с нея,вместо да се крие и плаче.Би възпитала така детето си ,че да бъде себе си и да не преживява трагедия от това ,че не подражава някому и т.н и т.н...НО!Похвално е умението ти да разказваш,подбирай по-прецизно темите.
 • Тъжно е!
  Прегръщам те!
 • Заглавието ме заблуди, не очаквах да е толкова тъжно...
  Поздрави, справяш се все по-добре.
 • Загорча ми, а е така пубаво написано!С обич!
Предложения
: ??:??