23.05.2021 г., 22:30 ч.

Ненајавена 

  Поезия » Любовна
241 2 2

Ќе ти дојдам ненајавена

како судбина

што неизбежно те чека.

 

Ќе ти се вратам

како стара навика

од која бегаш.

 

Со остар меч

ќе ги тргнам

резбите од мраз

сраснати со твојата душа.

 

Твојот син се раѓа

со виолетови мисли

и цената на среќниот ден

екстремно брзо расте.

 

Ќе се нарекувам

така како што сакам

тогаш кога љубов крадам

Ненајавена!

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??