26.12.2005 г., 11:53 ч.

* * * 

  Поезия
587 0 1

Зад разговори безпредметни и безсмислени
навикнахме лицата си да криеме.
Да крачим без да се разбираме,
закътани под маски начумерени.
Със никого да не споделяме
и радостта и сълзите.

А беше лесно някога
да бъдем закачливо весели,
открити и уверени.
Но не годините виновни са,
не, не годините!
Научихме се да щадим очите си ,
навярно и сърцата си.
Отвикнахме на другите да вярваме,
дори на себе си понякога.
А там отвънка зад прозореца
все тъй се скита вятърът
и вика ни,
и вика ни да се надтичваме.

© Елена Бързева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??