17.03.2008 г., 7:58 ч.

* * * 

  Поезия
887 0 1
Да обидиш някого е лесно -
опитай се да му благодариш.
Да намразиш някого е лесно -
опитай се да му простиш.
Избираш сам усмивка или сълзи,
и сам решаваш омраза или любов.
И детските мечти дали да смачкаш
или да ги превърнеш в своя цел,
не друг, а ти го правиш този избор,
не друг, а ти избираш своя свят.
Паднал си бил - ами изправи се!
От грешките си се учи.
Но не превръщай ги в спирачки,
уроци са те най-добри.
Проблем си имал... - всички имат,
но малко хора по света
успяват думата проблем
с желание да заменят.
Обичай, смей се, извиси се
над всички дребни същества.
Бъди от хората, които знаят,
че смисълът е в Любовта!

© Валентина Карагьозова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно си го казала,Валя,любовта е над всичко!Много силен и истински стих!Поздрав и добре дошла!
Предложения
: ??:??