4.06.2006 г., 16:38 ч.

* * * 

  Поезия
865 0 3
Ад е всичко в мен,
но аз не представлявам ад за другите,
макар че другите вселиха в мене ада.
Объркаха живота ми, а душата ми
накараха да се съмнява във всичко.
И ослепяла, посягах с длани
в неизвестното и вярвах,
че всяко ново нещо ще е истинското -
това, което все пак ще задържа.
Но то изплъзваше се още
преди да съм затворила ръцете си,
защото за разлика от слепите,
аз нямам силата на другите им сетива.
И беззащитна губех ориентация,
а оголеното ми тяло се гърчеше
в кръговете, отредени за неверници.
Но как да вярвам, когато
се страхувам дори от пъкъла на свойте мисли...

© Румяна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ти пътуваш към себе си и това е сила.
    Много хубав стих Руми!
    Сърдечен поздрав и бъди щастлива
  • Руми, много е хубаво!!!
    Особено началото, страхотно е!!!
    Поздрави!!!
  • Хареса ми!
    Непрекъснато търсим себе си...докато се намерим.
    Поздрав!
Предложения
: ??:??