4.01.2009 г., 10:05 ч.

*** 

  Поезия
434 0 0

Умна и красива жена -
не признава превъзходството на Дявола.
Бори се за край на бедността по света (на теория).
Страда от и за красотата си,
но знае, че и мъже, и жени искат красотата й,
затова я пази и се гордее с нея.

Умна и красива жена: знае, че ще остарее,
но за нея “старост” не е дума, която се използва.

Умна жена: внимава, внимава.
И колкото по-красива и умна жена става,
толкова по-излишни и смешни й се струват битките.

Вратите сами се отварят, елегантно.

Но, реално, остават проблемите: най-отвратителните...
а да се живее с проблеми е наистина гадно!

Тинята на света остава само –
а там една жена като нея няма да влезе.
За там трябват герои!
Тя е само красива жена,
и какво искате повече от нея, по дяволите?

Затова тинята на света остава там,
където си е била.

А красивата и умна жена –
на другия край на света остава.

8 юли 2008
2.01.2009
10.08.2009

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??