8.08.2006 г., 11:06 ч.

* * * 

  Поезия
592 0 3
* * *

Залезът потече на кървави капки
над главите ни.
Небето рана ли е
или е разпереният чаршаф
на насила обезчестена девственица?
Вълните преглъщат
водорасли, миди и обида.
Изплюти,
петролените петна изплуват
на повърхността –
като удавници,
завърнали се от оня свят
завинаги.
Надигат се и забиват зъб
в бялото лице на небето.

© Румена Румена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??