Aug 8, 2006, 11:06 AM

* * * 

  Poetry
595 0 3
* * *

Залезът потече на кървави капки
над главите ни.
Небето рана ли е
или е разпереният чаршаф
на насила обезчестена девственица?
Вълните преглъщат
водорасли, миди и обида.
Изплюти,
петролените петна изплуват
на повърхността –
като удавници,
завърнали се от оня свят
завинаги.
Надигат се и забиват зъб
в бялото лице на небето.

© Румена Румена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??