18.11.2006 г., 21:26 ч.

* * * 

  Поезия
538 0 3
Защо ме обичаш?
Какво съм ти дала та тъй неистово
стремиш се към мене?
Защо ме обичаш?
Или може би не ме обичаш?
Или може би съм те измислила накриво
та за туй ми е толкоз опако?
Защо ме обичаш?
Какво съм ти дала та разпитваш
за мене дори буболечките дето
пълзят си на воля в тревите?
Защо ръцете ти нежно и тромаво
се промъкват из между завивките
за да потърсят топлината на гръдта ми?
Какво съм ти дала?
Тяло, мисъл, надежда?
Защо ме обичаш?
А аз защо те обичам?

© Поли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??