21.08.2007 г., 15:57 ч.

* * * 

  Поезия
856 0 4
Кристална ваза как се чупи, чувал ли си?
Звукът бе същият там, вътре в моето сърце.
Призвана бях да търся нежност,
а съдбата срещна ме с ледени ръце.
Затичах се тогава - обнадеждена, ведра,
помислих си - нима аз срещнах любовта?!
Щастливо бях дете, а ти остави ме.
И връщаш се - намираш вече истинска жена.
И искаш втори дубъл да поставиш
за теб, за мен, за любовта...
Но аз сега изстинала скала съм -
по-горда и студена и от теб дори.
Светът, научих се, за двама, че не е устроен,
та камо ли ако това сме аз и ти!

© Теодора Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??