3.03.2007 г., 11:23 ч.

*** 

  Поезия
594 0 2
Захапа зимната луна морето
и тайно се изплези на града.
Остана във очите ми да свети
една добра красавица звезда.

Душата ми и тази нощ тъгува
за обич, щастие и лунен прах.
Понеже с тъмнината се целувах,
аз слънчеви огнища не видях.

Забравих и цветята да полея,
и в хола лампата да угася.
Канарчето самотно ще ми пее,
докато падне с утрото роса.

Със него ще споделям свойте болки,
ще му разказвам за една любов
и винаги ще тръгвам напосоки,
но пак ще се завръщам с устрем нов.

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??