23.11.2011 г., 6:05 ч.

*** 

  Поезия » Философска
944 0 7

Бих  откраднала книга.

На някой поет,

който пие ракията с кани,

който пада пиянски на колене,

но не пада пред хора избрани.

Който сваля звездите

                           на всички жени,

но една във сърцето си пази,

който майната тегли

                           на всички злини,

но до днес не познава омразата.

Бих откраднала книга.

На някой такъв,

който с шепи раздава приятелства,

не ламти за пари,

                          не държи да е пръв

и прощава дори и предателство.

Който бил старомоден

                           и с чувство за чест,

имал съвест и даже мечтаел.

Най-случайно и аз

                           съм го срещнала днес,

но не спрях.

                           Ех, не съм го познала!

И на Господ се молих до ранни зори

да помогне на младите хора –

нека книги крадат, вместо пари,

нека някой поет им говори!

 

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??