11.12.2006 г., 14:31 ч.

*** 

  Поезия
652 0 1
Искра припламва в тъмнината
и паля пак поредната цигара,
и пак се сливам с тишината,
и пак усещам болка стара.
Димът рисува своя сив, печален грях
и цигарата догаря в пепелника.
Във вазата е натопена в прах
китка от увяхнала иглика.
Кога увехнаха цветята нежни?
Когато свърши любовта?
И дим, и прах - така небрежни -
обричат ни на скръб и самота.
Дори и огледалото обезличено
отказва нищото да отразява.
От болка вече наранено,
стъклената си душа спасява.
Така и аз очи затварям,
макар да не остана какво да съхраня,
макар и старите си грешки да повтарям,
спасение намирам единствено в съня...

© Дени Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??