17.04.2005 г., 16:46 ч.

* * * 

  Поезия
901 0 3
Мамо, защо не ме научи
как да изглеждам щастлива,
когато любим човек ме наранява
сълзите от болка как да прикривам.

Мамо, защо не ми показа
как да познавам лъжата в очите,
когато някой се кълне във вярност
да се пазя в мрежи да не ме оплитат.

Татко, защо ме научи да умея
да понасям ударите на съдбата,
без да мога чувствата си да показвам,
във живота самотата да позная.

Татко, не видя ли страха по лицето ми,
нуждата от някой до себе си?
Превърна ме в мъжко момиче,
а аз съм жена, жена, не разбра ли?

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??